Ini dia identiti sebenar Faizi, lelaki jambu yang sebarkan perbualan Syafiq Kyle merayu di Instagram

Semenjak dari semalam lagi, industri hiburan telah dikejutkan dengan kontroversi yang melanda Syafiq Kyle setelah rakaman panggilan video beliau tersebar di internet.

Kontroversi menjadi semakin panas apabila seorang lelaki yang dikenali sebagai Faizi telah menyebarkan screenshot perbualan beliau dengan pelakon drama Nur itu di Instagram miliknya pada petang semalam.

Gambar-gambar screenshot yang diambil itu melihatkan seseolah Syafiq Kyle sedang merayu kepada Faizi supaya memadamkan video-video lucah yang telah dimuatnaik oleh pelakon kacak itu.

Perkongsian Faizi ini kemudiannya menjadi tular apabila ianya telah mendapat perhatian netizen khususnya para peminat Kyle yang telah tampil mempertahankan artis kegemaran mereka itu.

Walau bagaimanapun, perkongsian itu telah pun dipadamkan setelah ianya mendapat kecaman netizen yang menganggap tindakan itu boleh membuka aib Kyle pada orang ramai.

Berikutan itu, ramai yang tertanya-tanya, siapakah gerangan sebenar lelaki jambu yang dikenali sebagai Faizi ini. Ramai yang membuat spekulasi sendiri dan berpendapat yang Faizi ini merupakan seorang lelaki gay yang mahukan perhatian orang ramai.

Walau bagaimana, berdasarkan kepada pemeriksaan yang dilakukan oleh mStar, foto-foto yang dikongsi di laman akaun tersebut bukanlah milik Faizi sebaliknya adalah milik individu lain yang berasal dari Filipina.

Lelaki yang dikenali sebagai Rhenzo Lanuzo itu merupakan seorang jurujual acara yang berkerja di sebuah kelab malam di Manila, Filipina.

Sehingga kini, tidak dapat diketahui motif sebenar pemilik akaun palsu ini menyebarkan video dan perbualan-perbualan palsu di Instagramnya. Tambah pemilik akaun palsu ini, beliau masih memiliki dua buah video di dalam simpannya yang masih belum lagi disebarkan

Sejak malam Ahad penyebaran video yang didakwa mirip naib juara Hero Remaja 2011/2012 di media sosial hangat diperkatakan sehingga ke hari ini, namun sehingga ini, tiada sebarang kenyataan dikeluarkan ataupun tindakan oleh pelakon drama bersiri Nur ini melainkan dari mendiamkan diri.

Sumber : mstar