“Aku dah cakap jangan cari fasal” – Syafiq Kyle mungkin mangsa dendam

KONTROVERSI video lucah dipercayai mirip Syafiq Kyle menjadi semakin panas apabila muncul seorang individu yang menggunakan nama akaun Faizi Khairuddin dipercayai bertanggungjawab menyebarkan beberapa klip video kononnya milik pelakon itu.

Faizi menerusi beberapa laman sosial miliknya mengakui melakukan perkara tersebut dengan niat untuk membalas dendam terhadap pelakon drama Nur tersebut.

Selain itu, dia juga pada malam Isnin memuat naik paparan skrin mesej yang dihantar dari akaun Instagram aktor berkenaan yang merayu agar video itu dipadam dengan segera.

Bagaimanapun paparan skrin itu dihapuskan selepas ia menerima kecaman netizen yang menganggap sebagai membuka aib pelakon berkenaan.

Video lelaki mirip Syafiq menjadi topik hangat Twitter pada Ahad.

Menerusi Instastory, pemuda ini juga turut membalas komen seorang individu yang menuduh tindakannya itu seperti mahu membalas dendam.

“Aku dah cakap jangan mencari fasal dengan aku,” tulisnya.

Sehingga kini tidak pasti punca lelaki itu bertindak sedemikian.

Bagaimanpun mesej yang dihantar dari akaun Instagram Syafiq Kyle iaitu Syafiq Kylez itu dipercayai bukan ditulis aktor berkenaan sebaliknya pengendali laman sosial tersebut iaitu pihak pengurusannya.

Syafiq Kyle

Sejak malam Ahad lalu, pengguna Twitter mula membicarakan video yang memperlihakan individu mirip pelakon drama Nur itu melakukan perkongsian sembang video bersama seorang individu dikenali sebagai Mira.

Menerusi video tersebut ia menyaksikan lelaki berkenaan sedang berbual tentang perkara yang tidak senonoh selain dia mengajak individu itu untuk melakukan hubungan seks sekiranya mereka berjumpa.

Video berdurasi kira-kira dua minit itu mula tersebar dan menjadi perbincangan hangat termasuklah ada pihak yang berhasrat menjual versi penuh kepada netizen.

Terdapat pemilik akaun Instagram turut mendakwa memiliki dua lagi video sambungan dan menawarkan untuk dijual kepada sesiapa yang berminat dengan harga RM20.00.

Sehingga kini pelakon masih belum tampil memberi sebarang kenyataan berkaitan isu tersebut.

Sumber : mstar