Ibunya Tak Pernah Sangka Dirinya Hamil, Bila Ada Pendarahan Ke Hospital Periksa Urin, Lepas 10 Minit Bayi Ini Dilahirkan Buat Suaminya Terpinga-pinga Dapat Baby Tiba-Tiba!!

Subhanallah.. apabila Allah mahu memberikan rezeki pada hambanya yang hak, maka rezeki itu tidak akan tertahan-tahan. Ini cerita sebuah keajaiban tuhan yang disampaikan Dressar Azrie. Kisah pesakitnya, seorang wanita yang tak pernah tahu dirinya mengandung. Sudahlah lima tahun lamanya dia dan suami menanti kehadiran cahaya mata, Sampaikan mereka sudah berputus asa.

Apabila wanita itu alami pendarahan membuatkan dia perlu ke hospital untuk membuat pemeriksaan. Dan akhirnya, ini anugerah tuhan untuknya, kelahiran seorang bayi perempuan yang tidak pernah disangka-sangka.

Perkongsian daripada Muhammad Azrie Bin Amirudin (Dressar Azrie), petugas dressar di Unit Kecemasan Hospital Pekan Pahang ini mengungkap betapa besar kekuasaanNya. Apabila Ia mengkehendaki sesuatu itu terjadi, maka terjadilah. Kun Fa Ya Kun.


Ibunya Tak Pernah Sangka Dirinya Hamil, Bila Ada Pendarahan Ke Hospital Periksa Urin, Lepas 10 Minit Bayi Ini Dilahirkan

Dressar Azrie bersama ibu dan ayah yang menerima anugerah bayi selepas 5 tahun menanti. Alhamdulillah ibu dan bayi anugerah ini dalam keadaan sihat dan selamat.

Keajaiban.. Rezeki Allah Tak Pernah Salah Alamat
Kata dressar Azrie dalam instagramnya, semasa dia bekerja di unit kecemasan Pekan pada 19 Disember 2017, dia dikejutkan dengan kehadiran seorang bayi perempuan yang tak pernah dijangka kehadirannya oleh kedua ibu bapa mereka.

“Meh nak kongsi cerita kerja hari ini. Masuk kerja syif pagi. Dapat seorang pesakit female/38y/m. Datang dengan sakit PV Bleeding (Pendarahan Vagina). Dah 5 tahun nikah tapi tak ada rezeki untuk dapat baby.

“Bila tanya last haid, dia tak pasti sebab haid selalu tak menentu dari remaja lagi.

Perut wanita itu membesar sedikit tapi tidak berapa nampak macam mengandung. Mungkin disebabkan badannya yang sedikit besar.

“Pergi berurut orang kampung cakap angin saja. Pesakit pun biarkan je. Pagi ini ada pendarahan sebab itu dia datang ke hospital.

“Bila check urin, urin positif tanda hamil ( Ibu tak ada tunjuk rasa sakit langsung. pastu tak pernah rasa kehamilan). Kes ini dari kecemasan kemudian dirujuk ke unit PaC gynae.

“Lepas 10 minit tahu-tahu dah bersalin baby girl. Mudah sungguh. Tak ada rasa sakit langsung. Bersalin pun secara normal. Tak pernah juga dapatkan rawatan ibu mengandung selama 9 bulan di mana-mana klinik, macam ibu-ibu pergnant yang lain.


Ayah Terpinga-pinga, Bila Balik Dapat Baby

Dengan umur yang boleh dikategorikan sebagai high risk untuk pregnant. Last-last pagi ini dapat baby yang comel, cukup sifat, sihat semua. Syukur kedua-duanya selamat.

Si ayah terpinga-pinga terkejut sebab tak sangka langsung selama ini ada baby dalam perut. Selama 5 tahun menunggu baby sampai rasa give up tapi dapat rezeki pagi ini.

Barang-barang baby pun tak prepare. Ayah baby siap cakap datang sakit pendarahan balik dapat baby. Happy sangat-sangat dia. Ibu dan anak sekarang berada dalam wad untuk pemantauan dan semua selamat.

“Bukan selalu cerita panjang-panjang macam ini sebab selama bekerja tak pernah dapat kes unik macam ini. Biasa dapat kes unmarried je macam ini. Rezeki Allah Allah tak pernah salah alamat.”

Ketika dihubungi MW, dressar Azrie memaklumkan yang pagi ini ibu bayi ini masih ditahan di wad kerana darah tinggi, tetapi kesihatannya kembali pulih dan baby dan ibu sudahpun dibenarkan pulang pada petangnya.

Sumber/Foto : Instagram azrie_mek90

sumber : mediamassa.press